Novosti

Održana Skupština i izabrano novo rukovodstvo DVD Visoko

By 30 Juna, 2020 No Comments
U sali Gradskog kina Visoko u ponedeljak, 29. juna 2020. godine, uz poštivanje higijensko-epidemiološki mjera izdatih od strane nadležnih institucija, održana je Izvještajno-izborna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Visoko
Na skupštini je prisustvovala gradonačelnica Visokog Amra Babić, te predstavnici Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, Vatrogasnog saveza ZDK i društveno-političkog života Grada Visokog.

Skupština je bila podjeljena u dva dijela, radni i svečani dio. Na radnom dijelu su prezentovani i usvojeni izvještaji o radu Društva u proteklom periodu, donesen je novi statut, te izabrani organi upravaljanja i delegati i predstavnici u Vatrogasnom savezu ZDK. Za predsjednika skupštine je izabran Bajro Fejzić, predsjednik upravnog odbora u naredne četiri godine će biti Ibrahim Greda. Na svečanom dijelu su dodjeljena priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji podržavaju rad ovog Društva. Gradonačelnici Visokog Amri Babić je urućeno specijalno priznanja “počasni predsjednik“.

“Zahvaljujem se svim koji su mi dali priliku da nastavim projekte i zadatke koje sam započeo zajedno sa svim članovima upravnog odbora. Zahvalio bi se svim dosadašnjim članovima upravnog odbora koji su mi davali podršku. Mi ćemo nastaviti svi skupa da napravimo što bolje uslove za rad dobrovoljnih vatrogasaca, te nastaviti biti na usluzi Gradu Visoko u slučaju požara, prirodnih i drugih nesreća “ – kazao je Ibrahim Greda nakon održane skupštine.

Uprava Vatrogasnog saveza ZDK čestita svim novoizabranim članovima organa uprava, te im želi uspješan rad u narednom periodu.